Foto: Nadia Frantzen

Foto: Nadia Frantzen

Ordet helse har samme etymologisk opprinnelse som helhet. Ønsker et menneske å ha en god helse er det essensielt at man velger å betrakte livet og seg selv fra et så helhetlig perspektiv som mulig. Sivilisasjons goder har brakt oss mye godt, men har også sine skyggesider. På mange plan har vi blitt såpass siviliserte at vi nesten har mistet forbindelsen til vår naturlig opprinnelse. Et øyensynlig eksempel er ernæringen: det meste av maten vi spiser er såpass industrialisert, raffinert og fjernt fra sine ville opprinnelse at det ikke lenger gjør oss godt. Heller tvert i mot: en Norsk overlege uttalte nylig i Aftenposten at vi« aldri har vært mer overforet og mer underernært«. Dette gjelder også for vår (såkalt) siviliserte livsstil generelt: kombinasjon av kvalitativ underernæring med stress, press og tidsklemme resulterer i livsstil som egentlig ikke fortjener navnet: livet i hamsterhjulet skaper det motsatte, nemlig et «liv uten stil. Vilt Liv handler ikke om en søken tilbake til noe primitivt, men heller om en motvekt til det over-sivilierte. Vår filosofi fokuserer på en «både og»: vi mener at vi mennesket er helhetlig sett mest tjent ved å integrere det beste fra begge verdener. Gjennom workshops, seminarer og foredrag ønsker Vilt Liv å inspirere mennesker til forbinde seg igjen meg sin egen dypere og natur og den herlige,vilde naturen rundt oss:

 

  • DagensErnæringsLiv: hvordan kroppen & sjelen får hver dag all næring de trenger for å kunne trives i sitt eget skinn. Ansvar for sin eget helse vedlegges.

  • Slow Living: redskap til å overvinne tidens tyranni og ta tiden tilbake

  • Inspirasjon Kjøkkenhage: en kilde til egen helsefremmende mat, fysisk bevegelse uten stress og daglig glede

  • Ville Urter: om å lage sitt eget naturlig medisin-skap med tinkturer, teer etc: , noe som slår alle kjøpte helsekost produkter ut av støvlene 

  • Slow Food: matlaging -workshops, happenings etc

  • Kreativitets Workshops: basert på ville, naturlige materialer